Glavni meni

Kiflice

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 12:19:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena



Potrebno za 40-50 kiflica:

- 3 jaja,
- 2 dcl. zejtin,
- 3 dcl. mleko,
- mala kocka svezeg kvasca ili 1 supena kasika suvog kvasca,
- 800 gr. brasna,
- malo soli, 2 kasicice za testo.

Fil:

- sira po potrebi,
- 1 jaje - belanac za fil, a zumanac za premazivanje kiflica,
- susam,
- margarin,

Umutiti 3 jaja i zejtin i sipati i brasno u koje ste prethodno stavili soli. U mlako mleko rastopiti kvasac i sipati u brasno (ako je suv kvasac, onda ne rastvarati u mleko vec pomesati s brasnom i mleko samo dodati u brasno). Umesiti testo i ostaviti da odstoji sat vremena i premesiti 2-3 puta.
Od testa uzimati male loptice velicine veceg oraha i razvijati oklagijom u obliku trougla, s time da na vrhu testo zasecete nozem 2 puta, staviti fil (belanac, sira i salama po zelji ili krem ili dzem). Urolati i staviti u podmazan pleh. Kada je napunjen i spreman za pecnicu, svaku kiflicu premazati zumancetom i posuti susamom i staviti parce margarina. Staviti u pecnicu i peci na 200 stepeni. Ponavljati sve do utroska materijala



Facebook   Instagram   Tiktok