Kremaste pariske vanilin kiflice

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 12:20:45 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Kremaste pariske vanilin kiflice

Sastojci dizano testo:
1/2 kg   brašna
2 kasicice   suvog kvasca
70 gr   šećera
prstohvat   soli
2ooml   mleka
1 manje   jaje
100 gr   maslaca, sobne temperature

Fil:
--   gušći puding od vanile
--   marmelada , nutella
premaz:
1   žumanac
--   listići badema, prženi lešnici ili krupni šećer za posipanje

Priprema

Od svih sastojaka za testo, osim maslaca, zamesite testo i pustite da odstoji dok mu se volumen ne udvostruči.
Istresite ga na dasku, premažite maslacem i presavinite nekoliko puta. Pustite da ostoji još oko pola sata.
Podelite ga na 15 komada. Svaki razvaljajte na ovalni oblik, pola tog ovala razvaljajte , a pola razrežite nožem na duge trake.
Stavite filu na gornji deo, preklopite, pritisnite prstima da fil ne iscuri i zamotajte sve skupa, pazeći da se trake testa poslože uredno.
Premažite kiflice umućenim jajetom i pospite listićima badema, seckanim prženim lešnicima ili krupnim šećerom.
Pustite da se još malo dignu u plehu, na papiru za pečenje. Pecite na 180°C dok lepo ne porumene.



Facebook   Instagram   Tiktok