Glavni meni

Milchbrot

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 12:31:32 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Milchbrot



1 kockica kvasca
oko 500 gr brasna
250ml mleka
1 jaje
100gr margarina
1/2 kasicice soli
100 gr secera
oko 150 gr suvog grozdja

Izmrviti u solju kvasac, dodati malo secera i mleka (ne sme da bude ledeno) i ostaviti da nadodje. U ciniju sipati oko 3/4 brasna, dodati jaje, margarin (koji je bio na sobnoj temperaturi), so, secer i sa mlekom i nadoslim kvascem umesiti testo. Sa ostatkom brasna, doratiti testo rukom. Ukoliko je potrebno moze se dodati jos brasna. Ostaviti testo da "odmori" 30-60 minuta. Zatim premesiti testo i dodati grozdje (na isti nacin kao kad se dodaje brasno). Podeliti ga na jufke ili vec na zeljeni nacin oblikovanja Ukoliko se pravi pletenica, potrebno je od testa napaviti duze "valjke", od kojih se uplete pletenica. Za zemicke je potrebno samo da se podjednako podeli testo.

1 zumance
3-4 kasike mleka

Umutiti sa zicom za mucenje zumance i dodati mleko. Gotovom smesom premazati Milchbrot koji je stavljen u tepsiju. Staviti da se pece. Duzina pecenja, zavisi od rerne. Npr ja je pecem na 180-190 stepeni 20-30 minuta. Gotov Milchbrot ostaviti da se ohladi (ukoliko je moguce), zatim ga iseci i uzivati.
Ukoliko neko ne voli suvo grozdje, moze se praviti i bez njega.



Facebook   Instagram   Tiktok