avatar_jelajelena

Karadjordjeva snicla

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 01:40:08 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Karađorđeva šnicla



Konačno nešto na šta ste odavno čekali - demistifikacija Karađorđeve šnicle (poznate i pod šaljivim nazivom ,,devojački san"), nezaobilaznog specijaliteta sa menija apsolutno svih restorana!

Sastojci za 1 osobe200 g   svinjska šnicla (las kare)
150 g   prezli
100 g   trapista
0 malo   soli
100 g   brašna
80 g   stišnjene šunke
3 dl   ulja
100 g   kajmaka
2 kom   jaja

Las kare je deo svinjskog mesa koji je najpogodniji za pripremu ove šnicle, ali to ne znači da ne možete da je napravite i od nekog drugog dela svinjetine.



Priprema


Izlupajte šniclu što tanje i posolite je.






Kad lupate šniclu, nemojte je lupati sa one strane sa koje je sečena jer će se tako najverovatnije raspasti.


Isecite trapist na štapiće.




Na donju ivicu filea stavite stišnjenu šunku pa trapist.



Preko trapista rasporedite kajmak.



Urolajte šniclu pa krajeve uvijte ka unutra.



Pohovanje šnicle


U posudi sa ovalnim dnom umutite jaja.





Šniclu uvaljajte u brašno, u jaja pa u prezle.



Šniclu ćete lakše umočiti u jaja ako ih prespete u posudu dovoljno dugačku da je u nju možete položiti.


Da bi pohovanje bilo bogatije, šniclu ponovo umočite u jaja i uvaljajte u prezle.





Na kraju šniclu još malo pritisnite dlanovima kako bi se sastojci u pohovanju bolje sjedinili.



U malo dubljoj posudi zagrejte ulje i pržite šniclu na umerenoj temperaturi oko 20 minuta. Ukoliko je potrebno, okrećite šniclu u toku prženja.



Karađorđevu šniclu možete pržiti i u fritezi.


Dekoracija


Šniclu možete posuti rendanim trapistom i ukrasiti kriškama limuna.

Posluženje


Služite je toplu sa pomfritom ili barenim povrćem. Dobar dodatak je i tartar sos.

Facebook   Instagram   Tiktok