Pečena rečna riba

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 03:35:01 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pečena rečna riba



Spojiti kopno s morem moguće je i u domenu kuhinje, i to u jednom jedinom jelu! Rečne ribe, pastrmke, iznutra napunite belim lukom, a spolja obložite tanko narezanom pančetom. Za prilog preporučujemo mešavinu kuvanog ili dinstanog povrća.

Sastojci   4
4   pastrmke (1,2 kg)
1 kašičica   Vegete
2 čena   belog luka
80 g   pančete isečene na uzdužne kriške
3-4 kašike   ulja

Priprema
Pastrmke očistite, osušite, spolja pospite Vegetom, a unutrašnjost napunite naseckanim belim lukom.
Svaku ribu umotajte s 2 – 3 šnite pančete.
Na nauljeni pleh složite pripremljene pastrmke.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.
Posluživanje

Pečene pastrmke poslužite uz kuvano povrće.
Savet

Pre pečenja, donju stranu riba uvaljajte u oštro brašno i položite na pleh s vrućim uljem.

Facebook   Instagram   Tiktok