Dvostruko marinirana hobotnica na roštilju

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 03:44:43 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Dvostruko marinirana hobotnica na roštilju

Sastojci   6
1,5 kg   očišćene hobotnice
   so
Za prvu marinadu:
3 češnja   zgnječenog belog luka
1 kašičica   suvog origana
50 ml   aceta balsamika
150 ml   maslinovog ulja
1 kašika   grubo mlevenog crnog bibera
   sok i narendana kora od jedne limete
Za drugu marinadu:
50 ml   aceta balsamica
50 ml   maslinovog ulja
1 vezica   narezanog vlašca
   crni grubo mleveni biber
1 kašičica   Vegete
Za posluživanje:
300 g   narezanog mladog kupusa
1   komorač narezan na šnite
   so
1   avokado

Priprema
Hobotnicu očistite.
Sve sastojke prve marinade pomešajte i hobotnicu držite u marinadi 20 minuta, a ako imate vremena 2-4 sata.
Mariniranu hobotnicu ispecite na tiganju za roštilj, narežite je na manje komadiće, posolite i zalijte drugom marinadom.
Kupus i komorač prokuvajte u slanoj vodi i ocedite.
Posluživanje

Hobotnicu poslužite s kuvanim kupusom i komoračem kao i avokadom narezanim na šnite.
Savet

Ako kupite svežu hobotnicu, obavezno je zamrznite. Na taj će način, kad je spremite, biti ukusna i mekana.

Nutritivne vrednosti



Facebook   Instagram   Tiktok