Djuvec

Započeo jelajelena, Oktobar 23, 2010, 12:57:49 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Đuveč od graška i mahuna

Zdrav i ukusan đuveč ljeti pripremajte od sezonskih namirnica, a uz pomoć zamrznutog povrća u njemu uživajte cijele godine. Nakon što ste sastojke propirjali, pecite ih u pećnici pokrivene folijom. Uspjeh zajamčen.


Sastojci za 4 osobe200 g   luka
300 g   paprike
4 žlice   ulja
1 žličica   crvene paprike u prahu
300 g   rajčice
300 g   Zamrznutih žutih mahuna Podravka
300 g   Zamrznutog mladog graška Podravka
100 g   riže
1 žlica   nasjeckanog peršina
1 žlica   Vegete
   sol
   papar

Priprema
Luk sitno nasjeckajte, a papriku narežite na kockice pa pirjajte na zagrijanom ulju dok ne omekša.
Dodajte crvenu papriku u prahu, rajčice narezane na kockice, mahune, grašak, rižu, peršin, Vegetu, sol, papar i sve dobro promiješajte.
Sve stavite u vatrostalnu posudu i zalijte s oko 400 ml vode. Posudu prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30-40 minuta.
Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom po želji.
Savjet

Ako koristite svježe mahune, prethodno ih prokuhajte 5 minuta.



Facebook   Instagram   Tiktok