Šparoge s paprikama

Započeo jelajelena, Oktobar 23, 2010, 01:03:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Šparoge s paprikama na mediteranski način

Sastojci za 4 osobe1   crvena paprika
1   žuta paprika
50 g   luka
30 g   pinjola
500 g   divljih šparoga
   sol
   šećer
½ vezice   peršina
Za salatni preljev:
200 ml   vode
100 ml   maslinova ulja
2 žlice   vinskog octa
1 žlica   Vegeta Twist salata
1 žličica   Cvjetnog meda Podravka
1 žličica   svježe narezanog bosiljka

Priprema
Paprike narežite na četvrtine, očistite od sjemenki i složite na pleh vanjskom stranom okrenutom prema dolje. Pecite ih u pećnici 8 do 10 minuta, tako da kožica potamni, a zatim ih izvadite.
Ohladite ih, a zatim kožice ogulite i paprike narežite na kockice.
Luk ogulite i narežite na sitne kockice, a pinjole popecite na tavi bez masnoća.
Vegetu Twist salata pomiješajte s vodom i octom te ostavite neka odstoji oko 10 minuta.
Zatim umiješajte maslinovo ulje, med i narezani bosiljak pa sve zajedno dobro izmiješajte. Prelijte preko paprika i luka pa sve lagano promiješajte i ostavite stajati.
Šparogama odlomite zadebljale dijelove. Stavite ih u kipuću vodu u koju ste dodali malo soli i šećera pa kuhajte na umjerenoj vatri polupokriveno oko 5 minuta.
Isperite ih pod mlazom hladne vode i ocijedite.
Posluživanje

Kuhane šparoge rasporedite na tanjure, prelijte salatnim preljevom i pospite nasjeckanim peršinom i pinjolama.
Savjet

Šparoge kuhajte u većoj količini vode kako biste smanjili njihovu gorčinu.



Facebook   Instagram   Tiktok