Havana torta

Započeo jelajelena, Novembar 06, 2010, 04:36:10 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Havana torta





Sastojci
1 l. mleka + 4 dcl. mleka za slag
3 kesice zelatina
200 gr. secera
4 slaga
300 gr. napolitanki od lesnika

Priprema
Od litre mleka odvojiti 1,5 dcl. ,staviti zelatin da nabubri, ostatak prokuvati sa secerom. Kada prokuva skloniti sa vatre, dodati zelati, izmesati da se istopi i kada se prohladi staviti u frizider da se stegne. Ne treba cekati da se stegne do kraja, treba da bude gustine meda, malo gusce. Umutiti slag i dodavati kasiku po kasiku smese od zelatina, mutiti mikserom stalno.
Keks drzati neko vreme u fizideru a zatim ga samleti u blenderu ili na masinici za orase.

U kalup ili u serpu oblozenu folijom, posuti red mrvica od keksa, dodati 14 kasika fila, pa red mrvica i tako dok se ne potrosi sve.
Drzati 12 sati u frizideru, ne u zamrzivacu. Tortu okrenuti iz kalupa, ukrasiti po zelji.

Facebook   Instagram   Tiktok