Suskava torta

Započeo jelajelena, Novembar 06, 2010, 04:39:50 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Suskava torta





Sastojci
- za jednu koru - 3 belanca
9 kasika secera
1 kasikica sirceta

Praviti 3 ovakve kore.

za fil
9 zumanaca
150 gr. secera u prahu
100 gr. cokolade Milka (obicna)
200 gr. margarina

i jos
2 slaga


Priprema
Belanca i secer umutiti u jako cvrst sneg pa dodati kasikicu sirceta. Ja secer dodajem odmah, kasiku po kasiku, cim pocnem da mutim belanca. Na prevrnutu tepsiju dimenzija oko 25×30 cm (znaci ne veliku), na koju se stavi papir za pecenje, rasporediti sneg od belanaca. Susiti na 100 stepeni 1,5 sat.

Fil
Umutiti zumanca i secer pa kuvati na pari desetak minuta. Dodati cokoladu, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin pa ga sjediniti sa hladnim filom.
Filovati ovim redom – kora – cokoladni fil – slag
pa ponoviti postupak, treca kora koja je poslednja se ne filuje.

Umesto cokolade mozete dodati i dve, tri kasike kakao praha, ukus ce isto biti dobar.

Ja nikada ne pravim idealno ravne kore, mnogo mi je lepsa ovako nesavrsena. :)

Facebook   Instagram   Tiktok