avatar_jelajelena

Hazelnut Chocolate Tart

Započeo jelajelena, Novembar 07, 2010, 04:04:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Hazelnut Chocolate Tart

Sastojci
prhko testo:
150g maslaca sobne temperature
1 jaje
2 kasike skrobnog brasna
½ kasike vanilij ekstrakta
3 kasike secera u prahu
40g mlevenih lesnika
1 kasika kiselog vrhnja
prstohvat soli
150-200g brasna
Punjenje:
280g cokolade
200ml mleka
250ml slatkog vrhnja
2 kasike secera
1 kasika vanil ekstrakta
na vrhu noza soli
2 velika jaja
1-2 velike kasike Nutelle

Priprema
1.Miksati secer sa margarinom dok nedobijemo kremastu smesu.
Smesi dodati jaje i dobro ga umiksati pa dodati skrobno brasno i njega dobro izmiksati.Pa zatim dodati vanil ekstrakt i kiselo vrhnje i mlevene lesnike.
Dodavati brasno dok ne dobijemo jedno solidno mekano testo. Testo ostaviti da odmara jedno 15 minuta u zamrzivacu ili 30minuta u frizideru.
2.Testo razvaljati na malo pobrasnjenom papiru za pecenje ili plasticnoj foliji ( lakse cete testo preneti u kalup). Kalup promjera 27cm ili manji lagahno premazite sa uljem pomocu cetkice. Prenesite testo i lagahno ga utisnite u kalup. Otkinuti manji komad tijesta i napraviti lopticu i pomocu te loptice utisnuti coskove i stranice tijesta uz kalup.
3.Tijesto lagahno izbosti viljuskom i po njemu staviti papir za pecenje koji cemo napuniti suhim grahom ili rizom (dok se tijesto bude peklo da se nebi nabubrelo)
4.Koru peci oko 10-15 minuta u vec zagrijanoj pecnici na 170*. Izvaditi koru odstraniti papir sa grahom i ostaviti da se kora hladi dok mi pripremimo punjenje.

PUNJENJE
1.Vrhnje i mlijeko zagrijati do kuhanja. Cokoladu iseckati i sasuti u vruce vrhnje i mleko. Dodati secer, vanil ekstrakt i mesati dok se sva cokolada ne istopi. 2.Dodati Nutellu i mesati dok se sve fino ne sjedini.
2 jaja umutiti zasebno pa im dodati istopljenu cokoladu. Dobro umiksati.
Kalup sa korom staviti na ravan pleh i u njega sasuti punjenje.
3.Staviti u pecnicu na 15-20 minuta na 170*. Ako se pojave pukotine ili mehurici odmah izvaditi iz kutije jer inace ce kolac biti prepecen.
4.Ostaviti da se hladi 30 minuta u frizideru posuti secerom u prahu i posluziti.



Facebook   Instagram   Tiktok