avatar_jelajelena

Mikado kocke

Započeo jelajelena, Novembar 07, 2010, 04:07:50 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Mikado kocke

SastojciKora
5   belanaca
5 kasika   secera
3   zumanca
1 ravna kasika   brasna
1 kasicica   kakaa
9 kasika   mlevenih oraha
Fil
6 kasika   skuvane kafe
2 kasike   secera
2   zumanca
1 kasika   brasna
1   vanilin secer
150 g   maslaca
1 stangla   cokolade ( 20 g)
Fondan
125 g   secera u prahu
5-6 kasicica   vruce vode
1/4 kasicice   nes kafe
1 kasicica   limunovog soka
1 kasicica   ulja

Priprema
Umutiti penu od 5 belanaca, dodati postepeno secer, zumanca, i ostale sastojke. Smesu sipati u veliki pleh 30×40 cm oblozen masnim papirom.
Ispeci koru u prethodno zagrejanoj pecnici, na 200 C oko 15-20 minuta.
Ohladjenu koru iseci na tri trake.
Izmesati 6 kasika ohladjene jake crne kafe sa zumancima, secerom i brasnom. Skuvati krem, ako je pregusto dodati jos malo skuvane kafe.
Ohladjeni krem izmesati sa rastopljenom cokoladom i maslacem. Po zelji zasladiti sa jos malo secera u prahu.
Pripremljenim kremom filovati kore, fil rasporediti na dve kore, trecu ne treba premazivati kremom.
Preko trece kore preliti pripremljeni fondan sa nes kafom.
Kad se fondan stegne ( ali ne sasvim), iseci na kocke i dekorisati istopljenom cokoladom., slika .

Fondan – umutiti secer u prahu sa vrucom vodom ( postepeno dodavati vodu u kojoj smo rastvorili malo nes kafe), i na kraju dodati po kasicicu limunovog soka i ulja. Fondan mutiti dok masa ne postane ujednacena i glatka.
Posluživanje

Kolac sa fondan glazurom treba seci nozem koji smo na kratko potopili u vrucu vodu, i to je najbolje uciniti pre nego sto se fondan sasvim stegne, da ne bi pucao. Gotove kockice staviti u papirnate korpice, slika . Od navedenih satojaka dobije se 48 kockica, dimenzija 3×3 cm.:)



Facebook   Instagram   Tiktok