Pita od mesa

Započeo jelajelena, Novembar 08, 2010, 04:52:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pita od mesa

Testo je punjeno filom od sitno naseckane teletine, gljiva i kukuruza, pa začinjeno ljutom papričicom i, naravno, Vegetom. Dovoljno "konkretno" jelo koje možete poslužiti kao samostalan obrok uz zelenu salatu.



Sastojci   6
250 g   pšeničnog oštrog brašna tip 500
1 kašičica   soli
1/2   praška za pecivo Dolcela
120 g   maslaca
4-5 kašika   vode
Za fil:
600 g   teletine
50 g   maslaca
150 g   luka
1 kašičica   ruzmarina
200 g   šampinjona
150 g   kukuruza šećerca Podravka
1   ljuta papričica
1 kašika   Vegete
1 kašika   pšeničnog oštrog brašna tip 400
Za premazivanje:
1   žumance
2 kašike   mleka

Priprema
Brašno pomešajte s praškom za pecivo, dodajte maslac narezan na listiće, so, vodu i umesite glatko testo. Testo ostavite da stoji na hladnom mestu oko 1 sat.
Na maslacu propržite naseckani luk, dodajte teletinu iseckanu na kockice, Vegetu, ljutu papričicu, ruzmarin i dinstajte dolivajući vodu oko 40 minuta.
Pred kraj kuvanja umešajte kukuruz šećerac, šampinjone narezane na četvrtine i nastavite sa dinstanjem još 10 minuta.
Dodajte brašno, razmućeno u oko 50 ml vode i kuvajte 2-3 minuta. Pripremljeni fil ohladite.
Deo testa razvucite po dasci koju ste posuli brašnom i stavite ga u okrugli kalup za pite & cent; 24 cm. Testom obložite dno i stranice kalupa.
Na testo rasporedite mesni fil, a drugi deo razvijenog testa položite preko.
Žumance pomešajte s mlekom i tom mešavinom premažite testo, izbodite ga viljuškom i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 35 – 40 minuta.
Posluživanje

Pitu poslužite sa zelenom salatom.
Savet

Meso za ovu pitu narežite na što manje kockice ili kratke rezance.


Facebook   Instagram   Tiktok