avatar_jelajelena

Tacos potosinos

Započeo jelajelena, Novembar 08, 2010, 05:06:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Tacos potosinos

Meksička kuhinja poznata je po bogatstvu ukusa i začina, a još su se na tržnicama drevnog Meksika prodavale papaje, ananas, masline, avokado, kikiriki, grašak, papričice, tabasco, vanila, med, riba i divljač.




Sastojci za    4 osobe
8    tortilja
1    salsa
40 g    narendanog sira
Za nedev:
1    pileća prsa bez kostiju (400 g)
    so
Za prilog:
2 kašike    maslinovog ulja
300 g    boranije
200 g    šargarepe
300 g    krompira
Za posipavanje:
1 kašika    sveže narezane metvice
1 kašika    sveže narezanog origana
1 kašika    sveže narezanog bosiljka
Za posluživanje:
200 ml    kisele pavlake
4 lista    zelene salate

Priprema
Piletinu stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajte 20 minuta.
Boraniju očistite i narežite, a šargarepu i krompir oljuštite i narežite na štapiće. Pripremljeno povrće stavite kuvajte u posoljenoj kipućoj vodi, kuvajte ga 10-15 minuta pa na kraju ocedite.
U širokoj posudi zagrejte salsu. Svaku tortilju umočite u vrelu salsu, rasporedite po njoj kuvanu piletinu narezanu na štapiće pa je zarolajte.
Tortilje složite jednu do druge, prelijte preostalom salsom, pospite sirom i stavite u pećnicu zagrejanu na 200°C 10 minuta.
Na ulju propržite kuvano povrće i rasporedite ga po pripremljenim tortiljama. Na kraju sve pospite mešavinom začina.
Posluživanje

Uz vruće tortilje i povrće poslužite kiselu pavlaku i listove zelene salate.
Savet

Ljutu salsu možete zameniti blagom salsom za one koji vole blaže ukuse.

Facebook   Instagram   Tiktok