Glavni meni

Fiškali

Započeo jelajelena, Novembar 13, 2010, 06:23:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Fiškali


Sastojci
Za biskvit:
5 bjelanjaka
150 g šećera u prahu
200 g lješnjaka
Za kremu:
5 žumanjaka
150 g šećera
100 g maslaca
80 g čokolade za kuhanje



Postupak
1. Bjelanjke čvrsto tucite, dodajući postepeno šećer. Kad dobijete čvrstu pjenu, umiješajte mljevene lješnjake.

2. Smjesu izlijte na maslacem namazanu tepsiju, pa pecite na temperaturi od 185 - 190°C tako dugo dok se na površini ne uhvati korica.

3. U međuvremenu izmiješajte žumanjke i šećer, maslac i rastopljenu čokoladu, pa tucite dok se smjesa ne zgusne.

4. Dobivenu kremu prelijte preko kolača.

5. Kolač ponovno stavite peći na temperaturu od 200°C oko 20 minuta.




Facebook   Instagram   Tiktok