Snikers torta

Započeo jelajelena, Novembar 14, 2010, 04:24:00 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

SNIKERS TORTA


Za tepsiju za kolače:
malo masnoće
malo brašna

Za mućeno testo (mutite i pecite odvojeno 2 kore):
2 x 8 belanaca
2 x 12 kašika šećera
2 x 1 kesica vanilin šećera
2 x 12 kašika mlevenih oraha
2 x 2 kašike hlebnih mrvica (prezle)
2 x 2 kašike brašna

Za 1. fil:
16 žumanaca
12 kašika šećera
200 g čokolade za kuvanje
2 margarina
1 kašika šećera u prahu
1 mala šolja hladnog mleka

Za 2. fil:
500 g (1/2 kg) šećera
400 ml mleka
250 g (1/4 kg) mleka u prahu
300 g pečenog, izmrvljenog kikirikija

Za glazuru:
2 Dr. Oetker gotove glazure čokolada ili ako nemate obicna cokolada za mesenje

Pripremiti: Podmažite tepsiju. Zagrejte rernu. Kikiriki umotajte u krpu i izmrvite flašom.

Priprema: Umutite 8 belanca sa 12 kašika šećera i 1 vanilin šećerom, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom u čvrst sneg. Postepeno dodajte 12 kašika oraha, 2 kašike oraha, 2 kašike prezli i 2 kašike brašna.
Sipajte u pripremljenu tepsiju, poravnajte i pecite.
Temperatura pečenja:
Gornji i donji grejači: oko 160º C (prethodno zagrejati rernu)
Topao vazduh: oko 140º C (prethodno zagrejati rernu)
Gas: stepen 2-3 (prethodno zagrejati rernu)
Vreme pečenja: oko 40 min.

Kada dodirnete površinu kore, ne sme da se lepi za prste.
Pečenu koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku.

Ponovite postupak sa preostalim sastojcima i ispecite drugu koru.

1. fil: Skuvajte na pari žumanca sa šećerom i grubo usitnjenom čokoladom. Kada se fil zgusne, skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu i hladnim mlekom. Pažljivo sjedinite sa ohlađenim filom.

2. fil: Ušpinujte šećer tako da dobije zlatno-žutu boju (ako previše potamni, fil će biti gorak), dodajte mleko i kuvajte dok ne uvri za otprilike 1 prst. Sklonite sa šporeta i odmah umešajte mleko u prahu. Mutite mikserom dok se fil ne ohladi. Na kraju dodajte izmrvljeni kikiriki.

Stavite prvu koru na tacnu za torte. Premažite je 1/2 prvog fila. Preko toga sipajte pažljivo drugi fil i poravnajte. Sada pažljivo nanesite drugu polovinu prvog fila i preklopite drugom korom.

Otopite glazuru prema upustvu sa kesice i prelijte preko kolača, ili po zelji stavite slag i ukrasite po zelji.







Facebook   Instagram   Tiktok