Hilandar Torta

Započeo jelajelena, Novembar 14, 2010, 05:17:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

HILANDAR TORTA

Potrebni sastojci:

10 jaja
10 kasika secera
10 kasika mlevenih oraha
3 kasike kakao
5 kasike brasna
1 praska za pecivo
400 g cokolade
125 g margarina
5 jaja
200 g secera u prahu

Priprema jela:
1. U odgovarajucoj posudi u kompaktnu masu umutiti jaja, secer, mlevene orahe, kakao, brasno, i prasak za pecivo.

2. U okrugao kalup za tortu obloziti papirom za pecenje te sipati pripremljenu masu i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

3. Pecenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprecno preseci dva puta kako bi se dobile tri kore.

FIL:

1. Belanca odvojiti od zumanaca te ih umutiti u cvrst sneg. Zumanca umutiti sa secerom u prahu, te dodati snegod belanaca i polako promesati.

2. U odgovarajucoj posudi sjediniti cokoladu i margarin, te kuvati na pari mesajuci sve vreme dok se ne otopi, a zatim ostaviti da se ohladi.

3. Kada se cokolada ohladi, postepeno dodavati fil od zumanaca, kasiku po kasiku, i mutiti sve vreme dok se ne dobije ujednacena masa.

FILOVANJE:

1. Pecene kore premazati pripremljenim filom, te naslagati jednu na drugu.

2. Ostatkom fila premazati celu tortu i dekorisati po zelji.



Facebook   Instagram   Tiktok