Slana torta Angelica

Započeo jelajelena, Novembar 26, 2010, 05:52:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Slana torta Angelica

Sastojci:

prvo testo

135 gr brašna

25 gr svežeg kvasca

75 ml tople vode

1 kašičica šećera

testo

400 gr brašna

3 kašičice rendanog parmezana

120 ml toplog mleka

1 kom jaje

1 kašičica krupne morske soli

120 gr margarina ili putera sobne temperature

punjenje

nekoliko vrsta suhomesnatih proizvoda



Priprema:

U staklenu činiju koja ima hermetički poklopac staviti sastojke za prvo testo, promešati i ostaviti poklopljeno da narasta oko 30 minuta.
U drugu činiju za testo staviti prosejano brašno, napraviti udubljenje, pa tu dodati sve ostale sastojke. Zatim dodati i prvo testo. Dobro izmešati rukama i umesiti homogeno testo. Ostaviti testo da na toplom mestu narasta sat vremena.
Posle toga na brašnom posutoj radnoj površini razvući testo oblika pravougaonika, složiti sve jedno do drugog razne vrste suhomesnatog- šunke, pančete, pršute, suvi vrat ili nešto što vama odgovara- i uviti rolat.
Rolat raseći oštrim nožem po sredini i to počevši 3-4 cm od početka. Kada ste ga rasekli sve do drugog kraja, oba kraja podvucite na suprotne strane.
Dobijen oblik staviti u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje, pola sata na sobnoj temperaturi.
Kada je prošlo prvih 15 minuta uključite rernu da se greje na 200°C.
Dobijeni oblik posuti sa malo rendanog parmezana. Pecite 25 minuta.



Facebook   Instagram   Tiktok