Gurmanski slani kolac

Započeo jelajelena, Novembar 28, 2010, 08:41:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Gurmanski slani kolac

Sastojci
10 zelenih pečenih paprika
10 crvenih pečenih paprika
jedna manja glavica karfiola
4 komada tvrdo obarenih jaja
jedna kašika rendanog kačkavalja ili tvrdog sira
3 kašike majoneza
pola litara jogurta
3 kašičice sitno iseckanog peršuna
so, biber (po ukusu), a ako volite može i malo vegete

Priprema
Obariti karfiol pa ga propasirati, malo posoliti dodati kašičicu peršuna i sjediniti sa 1 kašikom jogurta.
Pečene paprike očistiti od ljuske i semena, odstraniti im peteljke pa ih ispohovati, a zatim ređati na papirnu salvetu koja će upiti višak masnoće. Svaku ispohovanu papriku raseći po dužini. Od obarenih jaja odvojiti žumanca pa ih izmešati sa majonezom, malo posoliti, pobiberiti i dodati kašičicu peršuna.
Belanca viljuškom izmrviti i dodati propasiranom karfiolu. U dublji četvrtasti pleh ređati crvene paprike tako da pohovani deo bude na dnu pleha. Svaku papriku premazati filom od žumanaca, preko toga staviti pola mase pirea od karfiola, pa preliti polovinom jogurta. Na to poređati zelene paprike, pa ih premazati ostatkom fila od žumanaca, a preko njih rasporediti preostali pire od karfiola. Sve preliti preostalim jogurtom i posuti rendanim sirom i sitno seckanim peršunom. Ostaviti nekoliko sati u frižideru da kolač upije jogurt. Hladan kolač iseći na jednake kocke poređati na tacnu i služiti.



Facebook   Instagram   Tiktok