Tiramisu cheesecake

Započeo jelajelena, Decembar 19, 2010, 12:37:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Tiramisu cheesecake



Potreban vam je kalup velicine 20 cm

Podloga

100 g mlevenih čokoladnih keksića (ja sam stavila Oreo keksiće)
2 kasike otopljenog maslaca
9 prepolovljenih piškota

Fil
1 kasicica instant kafe (nescaffe)
2 kasike ruma
500 g krem sira
250 g mascarponea
200 g šećera
1 kasika gustina
1 kasicica vanile
3 jaja
200 g kiselog vrhnja

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudi promešajte mlevene keksiće i maslac, pa smjesu utisnite na dno kalupa. Piškote prepolovite na dva jednaka dela i poslažite ih uz rub kalupa. U drugoj posudi rastopite kavu u rumu. Na srednjoj brzini izmiksajte krem sir i mascarpone, postepeno dodajte šećer dok se smesa ne ujednači. Umešajte gustin i vanilu. Odjednom dodajte sva tri jaja i miksajte na laganoj brzini dok se smjesa ne postane jednolična. Dodajte kafu, promešajte i uspite smesu u pripremljeni kalup. Pecite ga 50 do 60 minuta, zavisno od  pećnice. Lagano ga protresite, i ako se sredina kolača ne pomiče dok ga tresete, kolač je gotov. Izvadite ga iz pećnice i na vrući kolač po sredini, 1 cm od ruba stvaite kiselo vrhnje. Ostavite da se ohladi na žici 15 minuta. Otpustite obruč, pažljivo odvojite piškote od obruča i ostavite da se hladi još 30 minuta. Maknite obruč i ostavite da se cheesecake ohladi najmanje 4 sata, ili preko noći. Posipajte ga kakaom u prahu i šećerom u prahu prije serviranja i po želji posipajte čokoladnim komadićima.



Facebook   Instagram   Tiktok