Dunavski talasi sa višnjama

Započeo jelajelena, Decembar 19, 2010, 12:59:21 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Dunavski talasi sa višnjama



Potrebno je:

Za testo: tegla višanja (720 g),
200 g putera,
150 g šecera,
4 jaja,
375 g brašna,
3 kašicice praška za pecivo,
20 g kakao praha, kašika mleka.

Za krem:

2 kesice pudinga od vanile,
750 ml mleka,
100 g šecera,
300 ml pavlake,
kakao za posipanje.

Testo:

Višnje ocediti. Omekšali puter penasto umutiti sa šecerom. Jaja pojedinacno, jedno za drugim umešati, pa sa mucenjem nastaviti sve dok se šecer ne rastopi.
Rernu prethodno zagrejati na 175 stepeni. Pomešati brašno i prašak za pecivo, umešati u puter umucen sa jajima, masu dobro ujednaciti. U jednu trecinu testa umešati kakao i mleko. Svetlo testo izruciti u pleh obložen papirom za pecenje. Na ovo testo rasporediti ocedene višnje. Preko njega sipati tamnu trecinu testa, odozgo izravnati. Peci oko 45 minuta.

Krem

Prah za puding razmutiti sa 150 ml mleka, a preostalo mleko sipati u šerpu i zakuvati. Skinuti sa vatre, umešati razmucen prah, uz mešanje pustiti da provri. Šerpu zatim spustiti u ledenu vodu i masu mešati dok se ne ohladi.
Pavlaku cvrsto ulupati i umešati u ohladeni puding.

Završnica

Krem u obliku talasa premazati preko testa i ostaviti u frižideru da se oko dva sata ohladi. Pred služenje kolac iseci i posuti kakao prahom. Po želji, ukrasiti svežim višnjama ili višnjama iz slatkog.
Prijatno!




Facebook   Instagram   Tiktok