Pasticcio od karfiola i sargarepe

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:46:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pasticcio od karfiola i sargarepe

Ovako spremljen karfiol jesce i oni koji ga inace ne vole. :)Graviera sir koji ide u besamel sos daje ovom jelu posebno lep ukus.[/color]









Sastojci
1 karfiol srednje velicine
5 sargarepa
1 casa rendanog sira graviera (ili neki drugi tvrdi sir)
2 kasike prezli
malo margarina za podmazivanje
so

za besamel
1 l. mleka
3 kasike margarina
2 kasike ulja
1 solja brasna
2 jaja
1 solja rendanog sira graviera.
so, biber po zelji

Priprema
Karfiol odvojiti na cvetove i kuvati ga desetak minuta u slanoj vodi.
Sargarepu ocistiti i kuvati pola sata u slanoj vodi. Ocedite vodu, ostaviti da se malo prohladi i iseci je na kolutove.
Pripremiti besamel:
Zagrejati margarin i ulje, dodati brasno i polako uz stalno mesanje dodavati mleko. Posoliti i kuvati nekoliko minuta dok se besamel ne zgusne, skinuti sa vatre i dodati dva razmucenja jaja. Dobro izmesati, zatim dodati i rendan sir.

Tepsiju u kojoj ce se peci, namazati margarinom, redjati red sargarepe, prekriti besamelom, zatim red karfiola, staviti ostatak besamela, posuti sirom i prezlama i peci na 200 stepeni 30 minuta.

Facebook   Instagram   Tiktok