avatar_jelajelena

Šareni đuveč

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:50:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Šareni đuveč

Ovo je jedna vrlo šarena kombinacija mesa i povrća koja će Vas, sigurno, zabaviti svojim izgledom i, bez sumnje, oduševiti ukusom i jednostavnošću pripreme.

Sastojci za 4 osobe150 g   šargarepe
0 malo   brašna
200 g   pirinča
0.50 l   vode
600 g   svinjskog mesa
0 malo   ulja
300 g   graška
0 po ukusu   soli
2 kašika   seckanog peršuna
1 kašika   vegete

Priprema


Očistite šargarepu i iseckajte je na kockice.



U veću posudu stavite šargarepu i grašak.



Dodajte pirinač koji ste prethodno isprali u 3-4 vode.



Sitno naseckajte peršun pa i njega dodajte u posudu



Dodajte kašiku vegete i sve dobro promešajte



Ukoliko ste protivnik upotrebe ovakvih začina, povrće možete samo posoliti.



Meso isecite na male komade i dobro ga izlupajte čekićem.[/color]



Dosolite meso po ukusu.



Namažite pleh uljem.[/color]



Svaki komad mesa uvaljate u brašno pa slažite u podmazan pleh tako da prekrijete celu površinu pleha.





Preko prvog reda mesa rasporedite povrće, a onda složite još jedan red mesa.[/color]



Prilikom slaganja mesa povedite računa da imate približno istu količinu mesa i u prvom i u drugom redu.



Nalijte oko ½ l vode u pleh, prekrijte ga aluminijumskom folijom i pecite oko sat vremena na 200°C.





Desetak minuta pred kraj pečenja, sklonite foliju da bi meso dobilo rumenu boju.[/color]


Posluženje


Jelo služiti toplo.

Facebook   Instagram   Tiktok