Rolane pileće grudi

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 03:01:39 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Rolane pileće grudi


Sastojci
500 g pilećih grudi bez kože i kosti
150 g tanko narezane suve šunke
so
biber

za fil
60 g hleba
50 g pancete
80 g kukuruza
50 ml mleka (ili malo više po potrebi)
1 jaje
sitno seckan list peršuna
so
biber
beli luk

i još
aluminijska folija


Postupak
za fil

Hleb  iskidajte na manje komade i namočite ga mlekom tako da potpuno omekša ali ne da pliva u mleku.
Pancetu sitno naseckajte i dodajte je hlebu.
Dodajte kukuruz, naseckani peršun, so, biber i malo belog luka.
Jaje lagano umutite pa i njega dodajte filu te sve dobro izmešajte da se sastojci povežu.

Piletina i slaganje

Piltetinu izrežite na tanje komade pa svaki još dodatno rastanjite čekićem za meso. Ovo će te najlakše napraviti tako da svaki komad piletine stavite u vrećicu za zamrzavanje i onda ga rastanjite.
Odrežite veći komad folije (dužine oko 40 cm, bolje da je duži) pa na njega naslažite komade šunke tako da se kriške malo preklapaju.



Na pripremljenu šunku poslažite komade piletine, a s manjim komadima popunite rupe između većih komada.
Posolite i pobiberite meso.[/color]



Sve namažite filom i pomoću folije zarolajte u rolat po dužoj strani.



Umotajte rolat folijom, dobro je učvrstite i ostavite sve u frižideru najmanje sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Prebacite roladu u foliji na pleh te pecite u pećnici oko pola sata.
Nakon pola sata izvadite iz pećnice, pažljivo odstranite foliju i zapecite još nekih 15 minuta u pećnici.
Odmah poslužite jer je toplo najukusnije mada ni hladno nije loše.

Facebook   Instagram   Tiktok