Faširana vekna

Započeo jelajelena, Januar 19, 2011, 10:24:42 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Faširana vekna

Potreban materijal:

400 gr. mlevene junetine
40 gr. sredine od hleba
3 čena belog luka
2 jaje, so i biber
6 kašika ulja
2 kašike kisele pavlake

Način pripreme:

Očistite luk, izgnječite ga nožem na dasci i  zatim sitno iseckajte. Hleb natopite u vodi, ocedite, pa izmešajte sa mesom, jajetom i lukom da dobijete lepu glatku masu.

Posolite, pobiberite i rukom oblikujte veknu. Stavite veknu u pripremljenu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali masnoćom. Prelijte uljem i pecite u rerni na 400 stepeni oko 15 minuta.

Izvadite veknicu, premažite pavlakom, a zatim je ponovo vratite u rernu da se peče još dvadesetak minuta.

Kada je meso pečeno izvadite iz rerne, malo prohladite, pa tek onda secite na režnjeve. Poslužite sa spanaćem.

Facebook   Instagram   Tiktok