avatar_jelajelena

Sufle sa parmezanom

Započeo jelajelena, Januar 20, 2011, 03:04:40 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Sufle sa parmezanom


Sastav (za 6 osoba):

350 g brašna,
150 g suvih smokava,
10 g suvog kvasca,
kašika lozovače,
kašika šećera,
1 dl mleka,
2 kašike maslinovog ulja,
so


Način pripreme:  

Smokve iseckajte i potopite u čašu mlake vode kojoj ste dodali kašiku lozovače. Kvasac prelijte mlakim zaslađenim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta.

Brašno posolite po ukusu (pola kašičice) i dodajte kvasac rastopljen u mleku, ulje i oceđene smokve, pa mesite desetak minuta. Testo zatim prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dva sata da nadođe.

Potom ga premesite i preručite u podmazan duguljast kalup (zapremine jednog litra). Ponovo prekrijte krpom i ostavite da odstoji još sat vremena i još malo naraste. Zatim stavite da se peče 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Hleb poslužite kao predjelo uz čajnu kobasicu ili kulen, suvo meso, sir, začinjen rendanim celerom i kruškom.

Facebook   Instagram   Tiktok