Pica sa ljutim kobasicama

Započeo jelajelena, Decembar 03, 2010, 07:01:01 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

200g brasna
21g svezeg kvasca
1/2 kasicice soli
4 kasicice ulja
400 g usitnjenog paradajza
2 kasike ulja
so, biber
kasicica suvog origana
200 g mocarele
100 g svezeg paradajza
150 g ljute trajne kobasice isecene na kolutove

 
 


Priprema jela:


Prosejanom brasnu u sredini napraviti udubljenje. Kvasac izmrviti u 3 kasike tople vode, uliti u sredinu brasna pa izmesati sa malo brasna s krajeva. pokriti i ostaviti da se dize 15 minuta. Dodati 75 ml tople vode, so, ulje, umesiti sa ostatkom brasna.

Pokrijte ga i ostavite da se dize jos 60 minuta.

Paradajz kuvati sa kasikom ulja dok se ne zgusne. Za to vreme zagrejte rernu na 225 stepeni.

Od testa razvaljati dva kruga, staviti ih u dva okrugla pleha dimenzija oko 28 cm. Testo premazati sosom od paradajza ili kecapom, rasporediti pripremljene sastojke, pokapati ih uljem i peci 15 min




explorerka

ne mogu da verujem da niko nije ostavio ni jedan komentar na ovako lepe recepte :read: recept je odlican s tim sto ja kada pravim pizzu obavezno koristim maslinovo ulje umesto obicnog :mig:
ne volim heroje sto samo glume srecne ljude pa se onda tuzni probude

jelajelena

Da, maslinovo ulje je tako zdravo, super sto ga koristis, malo je skupo, pa ga nemam bas uvek na raspolaganju........ipak svaka cast to je prava stvar... pozdravcic  

Facebook   Instagram   Tiktok