avatar_jelajelena

Piletina u medu

Započeo jelajelena, Jun 30, 2011, 04:32:00 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Piletina u medu




POTREBNO JE:
200 g pilećeg belog mesa,
50 g rukole,
20 g tikvica,
20 g plavog patlidžana,
20 g šargarepe,
20 g celera,
1,5 dl neutralne tečne pavlake,
1 kašika meda,
1 kašika balzamiko sirćeta,
so, biber,
peršunov list, maslinovo ulje


PRIPREMA:
Pileće meso se blago zareže oštrim nožem, posoli i stavi u tiganj da se pečena vrlo malo maslinovog ulja. Povrće se isecka na tanke rezance i proprži takođe na malo maslinovog ulja. Preko toga se nalije neutralna pavlaka i dodaju začini - so, biberi peršunov list. Kad je piletina skoro pečena, prelije se sa obe strane mešavinom meda i balzamiko sirćeta. Meso je dovoljno pečeno kad se uhvati korica od karameliziranog meda. Energetska vrednost: 640 kcal



REČ PLUS:

Hrskava karamel korica "skriva" lako varljivo pileće belo meso visoke nutritivne vrednosti. Sa balsamikom i medom, egzotična piletina uvodi nas u zanimljivu mešavinu kiselo-slatkog ukusa. Još i prilog od prženog povrća... dovoljno da vam "zagolica" maštu.

lepotaizdravlje.rs

Facebook   Instagram   Tiktok