Lisnata pica pita

Započeo jelajelena, April 02, 2012, 01:44:27 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Lisnata pica pita   

Za ovu pitu vam nije potrebna ni oklagija, ni umeće razvlačenja kora preko celog stola...






SASTOJCI:


600 gr brašna
malo svežeg kvasca (veličine lesnika)
pola kašičice soli
pola kašičice šećera
350 ml mlake vode
ulje po potrebi
FIL:
2 supene kašike feta sira ili 150 g kačkavalja
100 gr šunke ili nekog parizera
origano
malo kečapa



PRIPREMA:

1. Razmutite kvasac sa šećerom i par kapi vode, pa ga sipajte u brašno, dodajte so i zamesite mekano testo. Kada ste testo dobro izmesili, jos uvek će biti malo lepljivo, dobro ga nauljite, pa ga opet umesite i ostavite ga pokriveno 20-ak minuta.

2. Dobro pobrašnite radnu površinu i dva poslužavnika. Testo izručite na radnu pobrašnjenu površinu, nemojte ga mesiti. Testo treba da bude mekano, otkidajte delove testa veličine oraha i formirajte male lopte, trebalo bi da dobijete ukupno 22 loptice.

3. Svaku lopticu, pobrašnite i rukama malo razvucite velčine tacnice za kafu i ređajte na poslužavnik. Tako uradite sa 11 loptica.

4. Ponovo brašnom pospite radnu površinu, uzmite jednu tako razvučenu lopticu, nauljite je, na nju stavite sledeću, ponovo premažite uljem. Kako ređate korice jednu na drugu, tako će se površina testa povećavati,a vi svaku koricu stavite na sredinu testa i malo prstima je razvucite prema ivicama donje površine. Poslednju koricu ne premazujte, prebacite tako naslagane korice u pouljenu tepsiju i ako je potebno prstima ih razvucite po celoj površini tepsije prečnika oko 30 cm.

5. Na prvu polovinu testa nanesite fil: pobacajte sir u sitnim grudvicama, između naseckanu šunku na sitne kockice, nanesite origano i sve prelijte sa malo kečapa.

6. Drugu polovinu loptica uradite na isti način, stavite ih preko fila i ivice dobro zatvorite, da vam se ne otvore prilikom pečenja, dobro nauljite. Ako volite možete je posuti susamom i ostavite nekih 15-ak minuta, pa posle toga pravac rerna na 220 stepeni. Pecite dok ne porumeni, kada je pečena uvijte je da se malo opusti. Prijatno!!! 


www.smedia.rs

Facebook   Instagram   Tiktok