Pasulj sa suvim rebrima

Započeo jelajelena, Januar 16, 2014, 08:00:43 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pasulj sa suvim rebrima

Spremite pasulj na tradicionalan načim i neka vaš dom zamiriše na stara vremen

Za 6 osoba

Sastojci
500 g pasulja
300 g suvih svinjskih rebara
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
1 kašika masti
1 list lorbera
4-5 zrna bibera
Peršunov list
aleva paprika
so i biber

Uveče pasulj operite, staviti u lonac i nalijte hladnom vodom. Sutradan prospite vodu, ponovo nalijte hladnu vodu i pristavi pasulj da se kuva. Kada malo prokuva, ocedite i bacite vodu, pa nalijte vrelom vodom.

Dodajte isečen crni i beli luk, list lorbera, biber u zrnu, suva rebra, prethodno oprana tolom vodom, i kuvajte. Pasulj kuvati dok ne bude mekan, a potom ga zapržiti.

U tiganj staviti mast ili ulje, zagrejati i dodati brašno. Kada brašno u zapršci porumeni, dodati pola kašičice aleve paprike, promešati, sipati u pasulj i ostaviti da se kuva na tihoj vatri još 5-6 minuta.

Pri kraju kuvanja posoliti po ukusu i dodati malo sitno iseckanog peršunovog lista.
stil.kurir-info.rs

Facebook   Instagram   Tiktok