Razani kolac

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 12:16:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Slani razani kolac



Potrebno je:
- 100 gr razanog brasna,
- 200 gr mekog belog brasna,
- 3 manja kisela krastavca,
- 0,5 dl maslinovog ulja,
- 1 velika kasika smedjeg secera,
- 1 manja kasika soli,
- 2 prstohvata morskog oraha,
- 1 manja kasika suvog kvasca,
- 1 kasika suvog persuna,
- (+/-) 1,8dl tople vode i
- 1 i po virsla ili neka fiiiina kobasica ili nesto slicno.







Postupak:


- U posudu staviti brasna, so, kvasac, maslinovo ulje, morski orah i narendane kisele krastavce.
- Zamesiti toplom vodom da se dobije fina mekana (i po malo meckava) masa.
- U podmazan kalup (23x23) staviti dobijeno tiesto i ravnomerno ga rukama rasterati po kalupu. ( Ako vam se testo bude lepilo za ruke, namazite ih s malo ulja)
- Virsle ili kobasice iseci na kolutice, utisnuti ih u testo i ostaviti da se malo digne.
- Kada se testo diglo, posuti suvim persunom i peci na 170 stepeni dok pocne da rumeni.
- Ispecen kolac, prohladiti iseci na kocke (tako da u svakoj kocki bude po jedan kolut kobasice ili virsle) i posluziti.

U testo mozete staviti malo sira ili dimljene slanine, pecenog luka ili sl.
Ko ne voli razano brasno moze da koristi samo belo.



Facebook   Instagram   Tiktok