avatar_jelajelena

Natur šnicle

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 01:29:03 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Natur šnicle




Sastojci:
700 g telećih šnicli od buta
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
250 ml vode
100 ml belog vina
1 kašika brašna
ulje
so
biber
lovorov list



Postupak:
1. Šnicle istanjiti, uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju po minut sa svake strane.
2. U procedjeno ulje od prženja šnicli staviti sitno seckan beli luk i kolutiće šargarepe, doliti još malo ulja po potrebi i dinstati dok povrće ne omekša.
3. Zapržiti ravnom kašikom brašna.Dodati vruću vodu, vino i začine, pa vratiti šnicle u sos. Kuvati na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje dok meso ne bude skroz mekano, 20-30 minuta.




Facebook   Instagram   Tiktok