Pastrmke u kiselom mleku

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 03:42:34 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pastrmke u kiselom mleku



Pastrmka spada u najbolje izvore omega-3 masnih kiselina, koje umanjuju opasnost od bolesti srca. Bogata je i proteinima, a ne nedostaje joj ni vitamina iz celog kompleksa B. Pastrmke u kiselom mleku biće najukusnije ako ih pripremite dan ranije.

Sastojci   4
4   pastrmke (1 kg)
50 ml   ulja
2 l   kiselog mleka
5   pasirana čena belog luka
1 kašičica   Vegete
   biber

Priprema
Pastrmke očistite, operite i ispecite na vrućem ulju.
U kiselo mleko dodajte beli luk, Vegetu, biber i promešajte.
Pečene pastrmke složite u tepsiju, prelijte ih pripremljenim kiselim mlekom i ostavite u frižideru oko 5 sati.
Posluživanje

Poslužite ih dobro rashlađene uz kuvanu palentu.
Savet

Ovo ukusno jelo najbolje je pripremiti dan ranije.

Facebook   Instagram   Tiktok