avatar_jelajelena

Salata od cvekle

Započeo jelajelena, Oktobar 22, 2010, 05:07:40 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Salata od cvekle



Sastojci za 6 tegli po 350 ml:
2 ½ l vode
1 kesica Dr. Oetker Limuntusa
2 kg cvekle
6 kašika fino rendanog rena
¼ l belog vinskog sirćeta (6%)
½ l vode
4 kašike šećera
2 kašičice soli
3 karanfilića
1 kašičica bibera u zrnu
2 kašičice kima
2 glavice sitno seckanog luka vlašca
1 kašičica Dr. Oetker konzervansa

Priprema: Prokuvajte vodu i limuntus. Dodajte cveklu i stavite da se kuva.

Vreme kuvanja: oko 35 minuta

Potopite cveklu oko 5 minuta u hladnu vodu, ocedite, oljuštite i grubo narendajte ili iseckajte po želji. Dodajte ren i dobro pomešajte sa cveklom. Rasporedite u tegle.

Sirće stavite da se kuva sa vodom, šećerom, solju, začinima i lukom vlašcem.

Vreme kuvanja: kad provri još 1 minut
Procedite, dodajte konzervans, promešajte i vrelu tečnost prelijte preko cvekle. Zatvorite tegle i stavite ih u tepsiju koju ste do 2 cm visine nalili vodom. Stavite u donji deo prethodno zagrejane rerne.

Temperatura konzervisanja (zagrevanje i konzervisanje):
Struja: na 95 ºC – Gas: na stepen 1

Facebook   Instagram   Tiktok