avatar_jelajelena

mlecni kolac

Započeo jelajelena, Oktobar 23, 2010, 12:31:23 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Mlecni kolac



Biskvit

2 jaja
2 kasike šećera
2 kasike brašna
0,5 kasicica praška za pecivo
1, 5 kasika kakao praha
2 kasike tople vode



Umutiti jaja sa šećerom. Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo u zasebnu zdelu i umešajte u smesu od jaja. Dodajte vodu i promešati.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 15 minuta u 20 cm promjera proljeće-obrazac pan, ili dok čačkalica umetnut izlazi keksa čist.

Morat ćete ispeći 2 biskvita ovako za tortu.

Mleko vrhnje

670 ml mleka
70 g kukuruznog skroba
2,5 kasike šećera
70 g bele čokolade
170 g margarina, na sobnoj temperaturi
100 g šećera u prahu

Mix 100 ml mleka sa šećerom i kukuruzni skrob. Ulijte preostali (570 ml) mleka u lonac dodati belu čokoladu i kuvati na laganoj vatri dok ne uzavre. Smanjiti toplinu i sipati u kukuruzni skrob smesu, stalno mešajući. Nastavite kuvati dok se ne zgusne. Vi ćete znati da je dovoljno gust, ako, kad struže dnu lonca sa kasikom, možete videti na dnu. Neka se ohladi.

Umutiti margarin sa šećerom u prahu i umutiti vrhnje u mleku.

Facebook   Instagram   Tiktok