Osnovno testo za pizzu

Započeo jelajelena, Novembar 08, 2010, 04:46:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

OSNOVNO TESTO ZA PICU1 kg brašana


1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
      
testo za picu
kečap
kačkavalj
masline origano    
Testo namažite debljim slojem kečapa, prekrijte rendanim kačkavaljem (linkuj na sireve) tada ukrasite maslinama i pospite origanom. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta






FUNGHI


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
      
testo za picu
kečap
kačkavalj
šampinjoni
masline
origano    
Testo namažite debljim slojem kečapa, zatim odozgo rasporedite pečurke koje ste prethodno opreli, prosučili i isekli na listiće (drkice i šeširiće zajedno tako da listići imaju oblik cele pečurke). Nabacajte rendani kačkavalj, ukrasužite maslinama i dekoričite kečapom iz tube. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.





VEGETERIANA


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
      
testo za picu
kečap
kačkavalj
šampinjoni
paprika
paradajz
kukuruz
masline    
Testo namažite debljim slojem kečapa, zatim odozgo rasporedite pečurke koje ste prethodno opreli, prosučili i isekli na listiće (drkice i šeširiće zajedno tako da listići imaju oblik cele pečurke). Nabacajte rendani kačkavalj, pa odozgo rasporedite u krugovima papriku i paradajz sečene na kolutove, pospite kukuruzom šećercem, dekorišite maslinama i kupicama rendanog kackavalja.
Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.



MORNARSKA


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
 
      
testo za picu
kečap
sveži paradajz
beli luk
sardele
maslinovo ulje    
Testo tanko namažite kečapom pa po njemu porećajte kolutove paradajza i listiće belog luka. Odozgo rasporedite sardele koje ste oprali u hladnoj vodi. Možete ih uzduž iseći u tanke filete. Sve prelijte maslinovim uljem. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.



ITALIJANSKE PIROŠKE


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
     
testo za picu
kečap
pečurke
šunka
masline
pavlaka
susam    
Razvucite testo u oblik pice, pa ga uzdužno presecite na dve približno jednake polovine. Svaku polovinu filujte navedenim sastojcima, pa je spakujte u pirošku, najvažnije je da vam fil ne iscuri prilikom pečenja. Svaku pirošku premažite puterom, i saalo kečapa. Prcite trideset minuta u rerni zagrejanoj na 225 stepeni. kada su gotove izvadite ih na tanjir, narendajte po njima kačkavalj, stavite po kašiku pavlake, jednu maslinu, i našarajte kečapom iz tube.



PIZZA SA VIŠE VRSTA SIRA
1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
      
testo za picu
kečap
3 vrste tvrdog sira    
Testo namažite debljim slojem kečapa, a zatim odozgo naizmenično ređajte tanke kriške sira, koji ste odabrali. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.



PIZZA SA KROMPIROM I KOBASICAMA


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
     
testo za picu
kečap
3 srednja krompira
2 sveže deble kobasice
ulje
so    
Testo tanko namažite kečapom. Krompir skuvajte i kada se ohladi isecite na kolutove. Kobasicu takođe isecite na kolutive. Poređajte krompir po testu, posolite i malo nauljite, tada složite i kobasicu i takođe prelijte sa malo ulja.
Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.



PIZZA SA HRENOM


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
      
testo za picu
kečap
kašika sojinog ulja
kašika sirćeta
1 koren rena
300 gr tvrdog
   svežeg kravljeg sira
100 gr krem sira
maslinovo ulje    
Testo tanko namažite kečapom. Pomešajte kašiku sojinog ulja i kašiku sirćeta i u tu mešavinu narendajte koren rena, koji ste prethodno opreli i očistili. Neka odstoji dva sata. Tada u mešavinu dodajte obe vrste sira i sve dobro izmešajte dodajući po malo maslinovog ulje. Treba da dobijete glatki namaz kojim ćete premazati picu. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.



PIZZA SA LUKOM


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
     
testo za picu
kečap
crni luk
ovčiji sir
biber
so    
Testo tanko namažite kečapom pa po njemu porećajte kolutove luka tako da sloj bude debeo 3-4 cm. Po obodu nanesite venac od rendanog ovčijeg sira. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta. Kada je pica gotova pobiberite i posolite po želji.



"KRALJEVSKA"


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuškom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
     
testo
kečap
kačkavalj
šampinjoni
suvi vrat
pečenica    
jaje
pavlaka
masline
susam
origano    
Testo namažite debljim slojem kečapa, pa naređajte suvi vrat i pečenicu, pospite šampinjonima, i dobrom količinom kačkavalja, na sredini razbijte jedno jaje koje ćete malo posoliti i ukrasiti zrnom bibera i kockicom putera. Ukrasite kupicama pavlake, koju ste prethodno izmešali sa preprženim susamom, maslinama, i pospite origanom. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.



"SRPSKA"


1 kg brašana
1 svez kvasac
   ili 80 gr suvog kvasca
kšičica soli
na vrh noža čećera
mlaka voda
1 dl ulja    OSNOVNO TESTO ZA PICU

Umesite testo, pa kada nadođe istresite ga na površinu posutu brašnom i premesite. Podelite na 6 jufki koje ćete lagano premesiti nauljenim rukama formirajući oble glatke lopte. Poređalte ih na nauljenu tacnu i odozgo namažite uljem. Neka odstoje 30 minuta. Tada svaku jufku prstima utapkajte na podmazanom plehu formirajući krug.
Kada testo razvučete u oblik pice malo ga izbodite viljuskom i obavezno premažite nekim soft margarinom.        
   
      
testo za picu
kečap
kajmak
kulen
slanina
jaje
feferone    
Testo premažite debljim slojem kečapa, narećajte po njemu kulen i šunku, pa nabacajte po tome rendani kačkavalj. Dekorižite kupicama kajmaka, i kriškicama slanine koju ste prethodno malo prepekli u tiganju, stavite feferone po želji i raybite jedno jaje na sredini koje ćete malo posoliti i ukrasiti zrnom bibera i kockicom putera. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni 20 minuta.

Facebook   Instagram   Tiktok