Domaće karamele

Započeo jelajelena, Novembar 13, 2010, 06:19:53 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

 Domaće karamele







250 ml vode,
600 g šećera,
2 kašike maslaca,
250 ml slatke pavlake,
kesica vanilin šećera.

sss

Šećer otopiti do braon boje, ali paziti da ne zagori. Stalno mešajući postepeno dodavati vrelu vodu. Smesu neprekidno mešati na srednjoj temperaturi sve dok tečnost ne ispari.
Dodati maslac, vanilin šećer i pavlaku u tečnom stanju. Kuvati oko 45 minuta uz mešanje dok masa ne postane gusta.
Posudu prebaciti u veći sud sa hladnom vodom, pa mešati 5 minuta. Izručiti u pleh dimenzija 12x27 prekriven aluminijskom folijom premazanom uljem.
Ostaviti da se potpuno stegne, a zatim oštrim nožem seći željene komade – karamele. Držati na hladnom mestu, ali ne u frižideru.


Ovo se jako brzo pravi a izvaredan slatkiš, probajte






Facebook   Instagram   Tiktok