avatar_jelajelena

Jafa torta

Započeo jelajelena, Novembar 17, 2010, 03:41:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

 Jafa torta


Sastojci:

1 kg mešavine keksa (koristite bilo koji keks koji imate – p´ti ber, plazma keks, čokoladni keks, napolitanke, čajni kolutići itd.)
1 kutija jafa keksa
sok od jedne pomorandže
narendana pomorandžina kora
300 ml mleka
100 g margarina
2 šlag krema ili ulupana slatka pavlaka
Priprema:

U dublju činiju staviti 1 kg mešavine keksa i u to dodati sok i narendanu koru pomorandže.
Istopiti margarin i mleko u šerpici, a zatim lagano dodavati u činiju (u zavisnosti od toga kakav ste keks stavljali možda vam treba malo manje mleka nego što piše). Dakle, pažljivo sipajte mleko da ne bi bilo suviše retko. Dobro mešajte dok se smesa relativno ne sjedini (treba da se sjedino 90%, a ono ostalo treba da se šareni kada se torta bude sekla.
Ostaviti tortu da se prohladi.
Na tacnu poređati jafa keks (ostaviti nekoliko keksića za dekoraciju) i odozgo staviti prethodno napravljenu smesu i lepo oblikovati i izravnati.
Ulupati slatku pavlaku ili umutiti 2 šlaga i staviti odozgo.
Fino poravnati nožem.
Sa strane ukrasiti jafa keksom iseckanom na trakice.
Prijatno!


Facebook   Instagram   Tiktok