Teleći paprikaš

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:12:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Teleći paprikaš

Konkretno, zasitno i ukusno mađarsko jelo gurmanima će na lestvici zadovoljstava zauzeti vrlo visoku poziciju. Od telećeg paprikaša dobićete standardni kvalitet.



Sastojci   4
800 g   telećeg buta
100 ml   belog vina
1   Feferon Podravka
500 g   krompira
100 ml   Soka od paradajza Podravka
2 čena   belog luka
1 kašika   Vegete
3 kašičice   crvene mlevene paprike
50 ml   ulja
250 g   luka
   peršun

Priprema
Na zagrejanom ulju propržite seckani luk, dodajte teletinu iseckanu na kockice, pa zajedno pecite oko 5 minuta.
Posudu sklonite sa štednjaka, dodajte crvenu mlevenu papriku, Vegetu, propasiran beli luk, iseckani feferon i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promešajte, posudu vratite na štednjak i nastavite da kuvate pokriveno na laganoj vatri.
Kad meso gotovo omekša, dodajte oljušteni krompir iseckan na kockice i kuvajte još 15-ak minuta.
Pred kraj kuvanja umešajte vino, sok od paradajza, 200 ml vruće vode i još kratko prokuvajte.
Posluživanje

Teleći paprikaš poslužite tako što ćete ga prethodno posuti seckanim peršunom.
Savet

Vino i paradajz dodajte pred kraj kuvanja kako bi krompir brže omekšao.

Facebook   Instagram   Tiktok