Svadbarski kupus

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 01:52:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Svadbarski kupus



Sastojci za 8 osoba:

1 glavica/1500 gr/ kiselog kupusa
500 gr junetine
200 gr svinjetine od vrata
300 gr suvih rebara/spic rebra/
100 gr mesnate suve slanine
0,5 dl uljaili 2-3 kasike masti
3 dl vode
po ukusu Vegeta i slatka aleva paprika

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa oprati i
listove skidati sve dok se mogu skidati.
Ja je malo ostavim u hladnoj vodi
da izvuce so i kiselost kupusa.

Meso iseckati na kocke velicine
kajsije/odstraniti sve koske iz mesa/.

U dublji lonac/ja to stavljam u Zepter lonac od 4 l/
staviti malo ulja i poceti sa slaganjem kupusa.
Uzimati list kupusa i staviti komad mesa,
pa ga ovlas saviti i redjati u lonac.
Tako uraditi sa svim kupusom i mesom.
Svaki red malo zaciniti po zelji, po poslednjem
redu dodati jos malo ulja po vrhu.

Slaninu staviti u sredinu sa onim kupusom sa
kojeg se nisu skinuli listovi.

Naliti kupus vodom,pritisnuti po vrhu manjim
tanjirom,i kuvati na tihoj vatri tako da zaboravite
na njega.

Sto se duze kuva on je sve svarljiviji i ukusniji.
Ja ga obicno "krckam" najmanje 3 sata na tihoj vatri.

Uz kupus obavezno sluziti "Starinsku proju" :)))

Facebook   Instagram   Tiktok