Pirinac sa junetinom

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 02:17:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pirinac sa junetinom



SastojciO,5 kg.   mlevene junetine
1 veca glavica   crnog luka
0,5 dcl.   belog vina
3   paradajza srednje velicine
0,5 dcl.   maslinovog ulja

   sitno seckani svezi persun
1 solja   pirinca
2 kasike   istopljanog margarina(ne dve kasike margarina koje se tope, nego vec istopljenog, znaci malo)

   po zelji, kada je meso gotovo, izribati malo tvrdog sira u njega pre serviranja

   so, biber


Priprema

Izdinstati luk na ulju, dodati meso, dinstati jos malo, zaliti vinom,dodati so, biber, izrendani paradajz, persunov list i malo vode.
Ne dolivati vise vode do kraja kuvanja. Ne treba da ima previse safta.

Skuvati pirinac u slanoj vodi. Ocediti i toplog ga pomesati sa istopljanim margarinom.

Facebook   Instagram   Tiktok