Tingulet

Započeo jelajelena, Decembar 29, 2010, 05:12:21 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Tingulet



Sastojci

4 batka sa karabatakom (oko 1 kg kojih 100 g više-manje nije važno)
1 velika glavica luka
2 režnja belog luka
1 žlica seckanog peršuna
400 g pelata
100 ml pasirane paradajza
200 ml prošeka
5 – 6 suvih šljiva
lovorov list
so
biber



Postupak

Piletinu očistite od masnoća i narežite na komade.
Luk, beli luk i peršun naseckajte.
U velikoj dubokoj serpi pirjajte luk na maslinovom ulju.
Kad luk omekša dodajte beli luk i peršun te nastavite pirjati dok beli luk ne dobije boju.
Poslažite komade mesa na luk, sve malo promešajte i pirjajte meso dok ne postane zlatne boje. Povremeno ga okrenite.
Kad meso uhvati boju dodajte prošek, lovorov list i suve šljive, malo smanjite vatru i kuvajte dok alkohol ne ispari.
Pelate narežite na manje komade pa ih dodajte piletini.
Dodajte i pasiranu paradajz, so i biber te sve kuvajte toliko dugo dok umak ne postane jako gust, oko sat, sat i po vremena.
Poslužite jelo uz testeninu, njoke, pirinac ili palentu.



radost ura radost ura radost ura

Facebook   Instagram   Tiktok