Paradajz punjen tunjevinom

Započeo jelajelena, Januar 19, 2011, 10:29:43 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Paradajz punjen tunjevinom


Sastav

5 paradajza
konzerva tunjevine
kiseli krastavcic
manja glavica crnog luka.
100 gr majoneza od krompira
krompir
limun
senf
so, biber


Način pripreme

Paradajz operite, odsecite kapu, a unutrašnjost izdubite kasikom, pa ih ostavite okrenute sa otvorom nanize da otkaplju. Tunjevine izručiti u činiju, dosuti ulja i pomešati sa izvađenom sredinom paradajza, dodati sitno iseckanog crnog luka, isečeni krastavčić, izmešati, pa puniti paradajze, pokriti ih isečenim poklopcima i preliti sa dosta majoneza od krompira.

Majonez od krompira

2 krompira, šolja ulja, limunov sok, senf, so i biber.
Krompir očistiti i skuvati. Propasirati kao za pire, zatim mutiti i lagano dolivati ulje. Začiniti limunovim sokom, senfom, biberom i solju po ukusu.

Facebook   Instagram   Tiktok