Pihtije od povrća

Započeo jelajelena, Januar 19, 2011, 10:30:32 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pihtije od povrća


Sastav

karfiol, grašak
boranija, šargarepa
keleraba
limun
kocka supe od povrća
so, biber
vinsko sirće
8 listića želatina
1 litar vode
peršun


Način pripreme

Obariti boraniju, karfiol, grašak, kelerabu i šargarepu u slanoj vodi. Ocediti od vode. Boraniju iseći na dužu paračad, karfiol odvojiti na cvetove, a šargarepu i kelerabu iseći na kolutove.

Na sredinu plitke staklene činije napraviti kupu od karfiola. Oko nje kao venac obmotati boraniju, zatim poređati kelerabu, šargarepu i grašak.

U vodu u kojoj se povrće barilo staviti kocku supe od povrća. Posoliti, dodati biber, vinsko sirće i sve izmešati sa želatinom (na 1 litar tečnosti 8 listića želatina). Želatin rastvoriti u mlakoj vodi. Preliti povrće, staviti ga na led da se želatin stegne.

Pihtije ukrasiti peršunovim listom, i kolutima limuna.

Facebook   Instagram   Tiktok