Štrudla sa povrćem

Započeo jelajelena, Januar 20, 2011, 03:12:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Štrudla sa povrćem


Sastav (za 6 osoba):

Za testo:
kilogram brašna
125 g maslaca
3 žumanca
malo ulja, malo šećera
pakovanje kvasca, 5 dl mleka
malo susama za dekorisanje
razmućeno jaje za premazivanje.

Za nadev:
500 g dinstanog povrća po izboru – tikvica, šargarepe, paškanata, graška...
300 g pilećeg ili ćurećeg pečenog belog mesa
malo bešamel sosa
ulje, so, biber.


Način pripreme:  

U pripremljeno brašno dodajte žumanca, rastopljeni maslac, ulje i so. U mlako mleko stavite razdrobljen kvasac sa malo šećera i brašna, pa kad naraste dodajte masi od brašna i žumanaca i zamesite glatko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste.

Naraslo testo razvucite na pobrašnjenoj dasci za mešenje, premažite ga uljem i nadenite prodinstanim i ohlađenim povrćem.

Kašikom preko povrća sipajte bešamel sos (kašika brašna se proprži na masnoći, nalije šoljom mleka i uz mešanje prokuva ), odozgo poređajte na tanke kriške isečeno pileće ili ćureće pečeno belo meso, pa uvijte kao svaku štrudlu.

Premažite je razmućenim jajetom, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni. Kad se prohladi, secite je na deblje šnite i služite kao predjelo.

Facebook   Instagram   Tiktok