avatar_jelajelena

Odresci od soje u umaku od gljiva

Započeo jelajelena, Oktobar 23, 2010, 12:53:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Odresci od soje u umaku od gljiva

Šta ponuditi vegetarijancima, a da priprema jela ne traži ni nedostupnih namirnica, ni načina pripreme? Soja se pokazuje kao idealna namirnica, s tim da je se može "podvaliti" i isključivim mesojedima!

Sastojci za 4 osobe100 g    sojinih odrezaka
4 žlice    ulja
120 g    luka
250 g    šampinjona
2 žličice    Vegete
½ žličice    papra
½ žličice    kurkume
½ žličice    đumbira u prahu
150-200 ml    vode
50 g    kikirikija
1 žličica    Gussnela Dolcela

Priprema
Pripremite sojine odreske.
Na ulju popecite nasjeckani luk i gljive narezane na listiće. Dodajte malo Vegete, papar, kurkumu, đumbir i podlijte s oko 50 ml vode. Zajedno pirjajte 5-10 minuta.
Nakon toga u tavu stavite pripremljene sojine odreske, oljušteni kikiriki, preostalu Vegetu i Gussnel razmućen u malo vode. Podlijte s preostalom vodom i kuhajte još 1-2 minute.
Sojine odreske u umaku poklopite i ostavite stajati oko 10 minuta.
Posluživanje

Uz ovo jelo poslužite salatu po želji.


Facebook   Instagram   Tiktok