avatar_jelajelena

Pohovana piletina iz pecnice

Započeo jelajelena, Maj 29, 2011, 04:04:07 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pohovana piletina iz pecnice



Sastojci
5 komada
pilecih prsa
2 male kasike
soli
1/4 male kasike
bibera
1/4 male kasike
ljute paprike
1 mala kasika
bijelog luka u prahu
1 mala kasika
crvene paprike
2 kasike
majoneze
2 kasike
kiselog vrhnja
2 kasike
parmezana
1.5 solja
krusnih mrvica
2 male kasike
kukuruznog brasna
100 ml
ulja

Priprema
1
Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
2
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
3
Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
4
Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i oztaviti na stranu.
5
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
6
Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
7
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .

Izvor coolinarika.com

Facebook   Instagram   Tiktok