Pita od belog mesa

Započeo jelajelena, Jun 30, 2011, 04:25:36 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Pita od belog mesa








POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Priprema: 30 min. Pečenje: 50 min.


500 g pilećeg belog mesa
5 jaja
2 šargarepe
200 g brašna
3,5 dl pavlake
400 g kačkavalja
125 g putera
3 kašike ulja
začin C, biber, so



PRIPREMA:

1. Pileće belo meso iseći na štapiće, šargarepu izrendati na krupno a kačkavalj na sitno rende, puter iseći na listove.
2. Piletinu posoliti, pobiberiti, pa uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u rendani kačkavalj. Ovako paniranu piletinu poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju.
3. Preko piletine posuti rendanu šargarepu, a u ostatak umućenih jaja dodati dve kašike brašna i pavlaku, izmešati, pa preliti preko piletine. Odgore poređati listove putera i staviti u rernu da se peče.
4. Pitu peći dok ne porumeni, zatim je izvaditi, ostaviti da se ohladi pa iseći na kocke.



PEČ NUTRICIONISTE:

Pileće belo meso sadrži 20 odsto belančevina, visok procenat vitamina, posebno grupe B, solidan je izvor gvožđa i drugih minerala, sadrži 70 odsto vode i sedam do devet odsto masti, a to je neznatno više od ribe (šest-sedam odsto), ali manje od jagnjetine (9,5 odsto), govedine i svinjetine (oko 10 odsto).
lepotaizdravlje.rs

Facebook   Instagram   Tiktok