Vrhunska torta Precious moments

Započeo jelajelena, Februar 08, 2014, 08:12:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jelajelena

Vrhunska torta Precious moments



Sastojci
biskvit
8
bjelanaca + prstohvat soli
10 žlica
šećera
10 žlica
oštrog brašna
5 žlica
gorkog kakaa
1 paketić
praška za pecivo
1 paketić
vanilin šećera
1 žličica
cimeta
200 ml
tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
200 ml
ulja
preljev za biskvit
300 ml
mlijeka
3 žlice
čokolade u prahu
1
zvjezdasti anis
krema
8
žumanaca
200 g
šećera
2 paketića
vanilin šećera
100 ml
mlijeka
100 g
mlijeka u prahu
200 g
maslaca
200 g
čokolade u prahu
100 g
lješnjaka
100 ml
vrhnja za šlag
premaz
400 ml
vrhnja za šlag
1 paketić
šlagfixa
100 g
kiselog vrhnja

Priprema

Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.

Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo... izvaditi, ohladiti.

Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.


Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.


Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).

U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.



www.coolinarika.com

Facebook   Instagram   Tiktok