Da li zdrave namirnice koristite pogrešno?

Započeo jelajelena, Februar 17, 2014, 03:10:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

jelajelena

Da li zdrave namirnice koristite pogrešno?

Zdrava hrana ima pozitivne učinke samo ako je jedemo na pravilan način. Pročitajte koje to namirnice najčešće ne konzumiramo ili ne spremamo kako bi trebalo.

Npr. jagode ne treba seći već jesti cele

Povrće kuvate ili dokuvate u mikrotalasnoj

Pravilan način: Kuvati na pari

Kuvanje na pari je mnogo zdravije i delotvornije od bilo koje druge metode kuvanja izveštava nova studija sa jednog američkog univerziteta. Danas postoje dosta kuhinjskih aparata koje su namenjene ovakvom kuvanju. Nabavite ih i na taj način sačuvaćete sve hranljive materije u namirnicama


Jagode sečete

Pravilan način: Pojedite ih cele

Ukoliko želite da unesete dosta vitamina C, pojedite jagode cele, nemojte ih seckati. Vitamin C počinje da se ruši na svetlosti i u dodiru sa kiseonikom. Cele jagode stavite u frižider, nemojte ih seći pre toga.

Vino ostavljate polu otvoreno

Pravilan način: Pijte dok je sveže otvoreno

Bocu vina čim otvorite popijte. Ne morate sami naravno. Ukoliko ostavite preko noći čak i poluotvorenu izgubiće benificije koje ima sveže vino.

Paradajz jedete sirov

Pravilan način: Kuvajte paradajz

Redova konzumacija paradajza sprečava srčane probleme, pomaže u borbu protiv raka prostate. Posebno se preporučuje muškarcima da ga unose u što većim količinama. Većina praktikuje da ga jede sveže, što i nije loše, ali kuvani ima daleko više prednosti.


Izbegavate smrznutu hranu u prodavnicama.

Pravilan način: Slobodno kupite smrznute namirnice.

Neke namirnice čak sadrže i veću nutritivnu vrednost kada su smrznute (npr, kukuruz šećerac, grašak, spanać, borovnice, trešnje).
www.vesti-online.com

Facebook   Instagram   Tiktok